Põnevad IT lahendused (1. nädal)

 Nutitelefonide eelkäija - esimene nutitelefon (1990ndad)

Esimene nutitelefon, mille loojaks IBM, leiutati 1992. aastal ning oli ostmiseks saadaval 1994 aastaks. Selle vahva leiutise nimeks sai Simon Personal Communicator (SPC). Tegu ei olnud just kõige kompaktsema telefoniga, kuid sellel oli olemas mitu elementi, mis on aluseks kõikidele järgnevatele nutitelefonidele kuni tänaseni. Näiteks oli SPC-l puutetundlik ekraan, sellega oli võimalik saata ja vastu võtta e-maile ning faxe. Samuti oli olemas kalender, kalkulaator, kontaktide kogu ning kohtumiste planeerija. Lisaks oli sellel veel tavaline ja ennustav pliiatsisisestus klaviatuur. Ajastu kohta väga põnev leiutis ning heaks aluseks tänapäevaste nutitelefonide arenguks. 


 Allikas: https://history-computer.com/products/simon-personal-communicator-complete-history-of-the-computer-by-ibs/







Nintendo Wii (2000dad)

Nintendo eelmised konsoolid ei olnud turul just kõige edukamalt läbi löönud ning sel ajal tuli neil midagi vastu panna üliedukatele konsoolidele nagu Xbox ning Sony Playstation. 2006. aastal tuli Nintendo turule konsooliga Wii. Wii eduks oli uus lähenemine kasutajale mängimiskogemuse pakkumisel. Nintendo ühendas madalama klassi graafilised võimalused ja innovatiivsed juhtnupud, mis muutsid mängimise istuvast spordist aktiivsuseks. Heaks näiteks on Wii Sports, kus mängija sai jäljendada erinevate spordialade liigutusi, näiteks golf, pesapall, poks jne. Liikumiskontrollid püüdsid võimalikult täpselt jäljendada reaalse maailma toiminguid, et saada täiesti uus ja ainulaadne konsoolikogemus. Just see uudne tehnoloogia läks inimestele peale ning sellest sai üks Nintendo konsoolide tipptooteid. 


Allikas: https://retrounite.co.uk/a-brief-history-of-nintendo-wii/









Starship pakirobotid (2010ndad)

2014. aastal Skype'i asutajate poolt loodud firma, mis kasutab isesõitvaid roboteid klientidele pakkide ning toidu tarnimiseks. Teenus on saadaval mitmetes riikides: Eesti, Taani, Saksamaa, Inglismaa, Usa. Robotid on suutelised pakke kohale toimetama kuue kilomeetri raadiuses teatud piirkondades. Mobiilirakenduse kaudu on võimalik tellida otse poest või söögikohtadest sobiv kaup ning hiljem roboti teekonda sealt jälgida. Elektrooniliselt töötava robotina ei saasta tegevus keskkonda ning on planeedile kasulik. Turvalisuse tagavad palju sensorid ning robotite võimekus objektide ja inimeste eest kõrvale põigelda. Tellitud pakid on lukustatud ning seda saab avada ainult mobiilirakenduse kaudu. Robotid on suutelised läbi suurema osa teekonnast autonoomselt, kuid neid jälgivad inimesed, kes saavad juhtimise igal ajal üle võtta.  


Allikas: https://www.starship.xyz/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Uue meedia mõju traditsioonilisele (3.nädal)

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu (2. nädal)